środa, 4 sierpnia 2010

Ciasteczka kokosowe z czekoladą




Pomysł zaczerpnięty z ksiazki „Nakarm mnie” Billa Grangera

220 g wiórków kokosowych
150 gorzkiej czekolady – użyłam 75%
220 cukru
100 g rozpuszczonego masła
2 jajka – roztrzepane
Garść żurawin suszonych

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Czekoladę posiekać.
Cukier, wiórki i jajka wymieszać, wlać masło, znowu wymieszać. Dodać czekoladę i żurawiny.
I .. wymieszać :)
Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Autor pisze, żeby użyć blaszki 20 na 30 cm, ja użyłam kwadratowej – 25 cm.
Piec około 30 minut.

4 komentarze:

  1. wyszperałaś fajny i smaczny przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pysznosci! wiorki i czekolada, mniam...

    OdpowiedzUsuń
  3. kokosy i czekolada to same pyszności

    OdpowiedzUsuń