środa, 30 grudnia 2009

Makaroniki kokosowo cytrynowe


Przepis pochodzi z ostatniej Kuchni

2 białka
2 łyzki cukru
1,5 szklanki wiórków kokosowych
Skórka starta z 1 cytryny
Ekstrakt waniliowy
Nieco soli

Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
Białka, cukier, ekstrakt waniliowy i sól ubić. Dodać skórkę cytrynową i wiórki. Dokładnie wymieszać.
Formować ciasteczka i piec około 20 minut
Dodałam troszkę żółtego barwnika spożywczego, dlatego są takie żółte.
Zdjęcie robiłam sama :)

2 komentarze:

  1. Cudowne takie kokosowe słodkości:)
    Z okazji zbliżającego się Nowego Roku, wiele szczęścia, cudownych chwil i w dzisiejszą noc szampańskiej zabawy :) Pozdrawiam serdecznie obie Panie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję w imieniu swoim i Gaby :)
    Przyjmij spóźnione życzenia wszystkiego co najpięniejsze :)
    marghe

    OdpowiedzUsuń